Leusden

Randijk Bamboe

Deze pagina is in bewerking.

toevoegen:
check op contactgegevens
> openingstijden (dagen/tijden) voor uitzoeken nieuwe bomen en
> (indien afwijkend) ophalen gereserveerde bomen
> openingstijden voor terugbrengen
> prijslijst
>pin aanwezig?
> daarna eventuele speciale evenementen
Kerstbomen die bij ons worden geadopteerd worden ook bij ons, ter plekke herplant.

Randijk is initiatiefnemer van Adopteer een Kerstboom. De meeste kerstbomen binnen het project komen van onze biologische kwekerij.

Ons skal controlenummer is 022536.

We kweken hoofdzakelijk de aloude fijnspar, Picea abies. Deze soort blijkt het best te overleven na herhaaldelijke herplant.Hierbij hebben we incidenteel Servische spar, Picea omorika. Omdat wij jaarrond werk en kosten hebben aan de boom, betaal je ook elk jaar opnieuw voor je adoptie. Ook betaal je – wanneer je boom gegroeid is – elk jaar ietsje meer voor je boom. Hij krijgt dan ook meer ruimte, water, bemesting en aandacht.

Voor de uitbreiding van onze kerstboomkweek hebben we samenwerking gezocht met een biologische kippenboerderij in onze directe omgeving. De kippen hebben zo meer uitdaging in hun uitloop en een deel van het onkruid wordt door deze kleine gevleugelde vrienden snavelmatig bestreden.

De rest van het jaar houden we ons bezig met het kweken van niet-woekerende bamboe. Vanuit deze expertise geven we graag advies over de juiste toepassing van bamboe in de tuin en verkopen we daarnaast siergrassen, biologische potgrond en dito mest, bamboepalen en andere natuurlijke tuinmaterialen.