Groningen

Tuinindestad Groningen

Update zondag 29 december: terugbrengen bomen kan vanaf maandag 6 januari tm zaterdag 11 januari, tussen 14.00 en 17.00 uur.

De verkoop van kerstbomen start vrijdag 6 december en eindigt op zaterdag 21 december. Dagelijks geopend, ook op zaterdag en zondag. Wij verkopen adoptiebomen en reguliere bomen, lokaal gekweekt in Haren. Reguliere bomen kunnen als pleegboom ook teruggebracht worden voor herplant. Als ze het goed blijven doen, worden ze na een jaar gepromoveerd van pleegboom tot adoptieboom.

Adoptiebomen dragen een penning met een uniek nummer. Klanten krijgen in november per mail bericht en kunnen dan hun eigen boom opnieuw online reserveren. In vergelijk met vorige jaren zijn er bijna 20% meer adoptiebomen afgekeurd, in totaal bijna 1/3 van alle herplante bomen (tegen 80/90 % overlevers in eerdere jaren). Deze teleurstelling willen we verzachten door iedereen, wiens boom is afgekeurd 5 euro korting te geven op een nieuwe adoptie.

Pleegbomen hebben een eigen gemaakt herkenningsteken, waarmee de boom (hopelijk) terug te vinden is. Klanten krijgen geen mail, maar zullen zelf op tijd hun boom weer terug moeten zoeken. De pleegbomen hebben het uitzonderlijk goed gedaan, 60 van de 100 ingebrachte bomen hebben de herplant overleefd (tegen gemiddeld rond de 50%).

Klanten die hun adoptieboom hebben gereserveerd, moeten deze uiterlijk zaterdag 14 december ophalen. Daarna worden de bomen vrijgegeven voor nieuwe klanten. Geldt ook voor niet opgehaalde pleegbomen.

De prijzen zijn afhankelijk van de soort en hoogte van de boom, variërend van 10 tot 30 euro (exclusief 10 euro statiegeld bij adoptiebomen).

Kijk voor meer informatie over onze plek en route op onze website.
Gratis parkeren & pinnen mogelijk.

Terugbrengen bomen maandag 6 januari tm zaterdag 11 januari tussen 14.00 / 17.00