Driehuis

Pieter Vermeulen Museum

Het Pieter Vermeulen Museum heeft weer kerstbomen!
Je kan bij ons echter alleen een adoptieboom huren, als je deze van tevoren reserveert. Nieuwe klanten kunnen een mail naar ons museum sturen met daarin ongeveer de gewenste maat (tussen de 50 en 200 cm), dan krijg je bericht van ons of de reservering gelukt is. Bestaande klanten krijgen in november bericht, met de mogelijkheid om hun boom ook dit jaar weer te reserveren. Wees er snel bij, want op is op.

Iedereen die een boom adopteert krijgt ook een vrijkaartje voor ons museum. Kijk snel wat er te doen is:

Kom naar het leukste ‘slow museum’in de regio!

Het Pieter Vermeulen Museum is een kindvriendelijk museum en het Centum voor Natuur- en milieu educatie in de gemeente Velsen. Het museum in Driehuis is voor kinderen en ouders/grootouders een oase van rust waar het hele jaar door mooie wisselende doe- en ontdek-tentoonstellingen bezocht kunnen worden.

Het Pieter Vermeulen Museum is afhaalpunt omdat bijdragen aan een duurzame samenleving en het bevorderen van liefde voor de natuur een essentieel onderdeel zijn van haar missie.

Nu te zien: Tentoonstelling ‘De Afval-Experience’ voor kinderen vanaf 4 jaar. In deze interactieve tentoonstelling over (zwerf-)afval maken bezoekers kennis met Samoerai-krijgers Shiro en Sakuma: die schrikken van al het zwerfafval, zoals kauwgom, blikjes, plastic flesjes, snoep- papiertjes en sigarettenpeuken, dat op de grond is gegooid en ze willen daar iets aan doen. Ze besluiten daarom hun wapens om te smelten tot afvalgrijpers en kinderen en jongeren te stimuleren om ook een training voor Samoerai-schoonmaker te gaan doen.

Op bezoek in het museum begint voor de bezoekers de Zwerfafval-Experience: in een 12-tal uitdagende, gekke, grappige en educatieve trainingsonderdelen leren ze van alles over afval, en vooral dat afval opruimen niet stom is maar juist stoer!