Amsterdam Kerstbomenbos

Kerstbomenbos Amsterdam

Dit jaar komt AdopteereenKerstboom naar het enige echte Amsterdamse Tijdelijke Kerstbomenbos. Dat is een vervolgverhaal dat vorig jaar zo eindigde:

“Het was begin 2018. We waren op de radio geweest, we stonden in de krant, maar de vraag was toch: zouden ze terugkomen, die 100 bomen? Zouden er nog buurtbomen bijkomen? Het veld lag klaar, leeg. Zaterdag 6 januari stonden we klaar met scheppen, kruiwagens, snoeischaren en chocomel boven een vuurtje.

Toen kwamen ze. Achterin auto’s, in fietstassen, op bagagedragers, in kruiwagens, op karretjes, in bakfietsen. En de mensen gingen planten. Iedere boom kreeg een naamlabel, want volgend jaar december moet het veld weer leeg. Dan mogen de overlevende bomen weer naar binnen. In de tussentijd mogen we allemaal van het bos genieten.”

De gemeente vindt het goed dat het bos nog een jaar terugkomt op dezelfde plek. Daar komen dan vele Bio kerstbomen van AEK bij. In 2019 een nog voller kerstbomenbos!

Zelf terugplanten: 5 en 6 januari 11.00 – 17.00

Kom gezellig langs op zaterdag 8 of zaterdag 15 december om een nieuwe boom te adopteren. Als je al een boom in het bos had staan kan je die weer komen ophalen op die dagen.