Amsterdam Noord (Kerstbomenbos)

Amsterdam Noord (Kerstbomenbos)

Wanneer kan je een boom uitgraven of ophalen?
Het uitgraven en uitgifte van kerstbomen is op zaterdag 7 en zaterdag 14 december. De laatste kans is op zaterdag 21 december (op = op, check deze pagina of onze website) Vanaf 11.00 tot 17.00 uur.

Naast de bomen van 2019 (uitgraven) komen er op 7 dec. 150 verse bomen van de kwekerij ter adoptie (ophalen)

Behalve goede en mooie bomen, zijn er ook ongewenste weesbomen, (OGW-bomen), die zomerschade hebben geleden en voor weggeefprijsjes mee naar huis mogen.

Statiegeld – graag een tientje contant
Je betaalt voor je boom bovenop de adoptieprijs 10,00 statiegeld, dat krijg je terug als je de boom weer komt planten tijdens de plantdagen. Neem dit tientje svp contant mee. Je boom kan je eventueel  met de bankpas betalen, maar die tientjes hebben we in januari nodig om jullie terug te betalen.

Terug planten
op za/zo 4 en 5 januari  – op zaterdag 11 januari na-planten voor mensen die op 4 &5 nog op vakantie zijn. Vanaf 11.00 tot 17.00 uur. OGW-bomen zijn niet geschikt voor herplanten.

Slecht weer bestaat niet, alleen slechte kleding
Let op: het is buiten en het uitgraven/planten doe je zelf, met aanwijzingen van onze ‘helpende handen’. Pas je schoeisel (modder) en kleding (regen/kou) daarop aan, dan heb je een toffe dag.

Wat kost een adoptie?
De prijzen voor de bomen zijn afhankelijk van de hoogte van de boom, variërend van 10 tot 50 euro, korting als je boom uit 2019 het overleefd heeft en je dezelfde boom weer wilt adopteren. OGW-bomen: wat de gek ervoor geeft.

Gratis
Bij de prijs inbegrepen: bruin papieren boomzak voor transport. We hebben gratis een vintage kerstboompiek uit de jaren 80 voor de Vroege Vogels (dus: zolang de voorraad strekt).

Gratis extra boom geplant ergens anders op de wereld: voor elke boom in het bos wordt ook een boom geplant die groot mag worden, via Urban Street Forest.

Gratis boom voor ‘helpende handen’: als je een hele dag kunt helpen (start 10.00 opbouwen, einde 17.30 opruimen) mag je een boom uitzoeken van de bomen op het veld die niet gereserveerd zijn. Geef je op voor de ‘helpende handen ploeg’ bij de boswachter via info@tuinaanzee.nl, groene vingers niet nodig. Laat in je mail weten welke dag/dagen je kunt.

Gratis (kortdurend) parkeren & pinnen mogelijk, contante betaling geniet de voorkeur.

Waarom zou je een adoptieboom uit het bos komen halen?
Alle bomen biologisch opgekweekt, zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen.
Warme kaneelthee, scheppen, spitvorken en een vuurtje aanwezig.
Je kunt na het planten het hele jaar je boom volgen, hang er een strikje of (onbreekbare) kerstbal in om dat makkelijker te maken.
Met ingang van 7 dec zijn we buren van het project ‘Buurthaven’ die op 7 dec een feestelijke opening hebben. Kom je op die dag, dan kan je eerst een boom uitgraven en bij ons even laten staan, terwijl je verder rond kijkt. Zie www.buurthavenamsterdam.nl

Ik wil ergens anders een boom met kluit halen, mag ik die ook in het bos komen planten?
Daar zijn we héél terughoudend mee. Er is beperkt plek. Kleine bomen (ca 60 cm boven de pot), het liefst in de pot gekweekt, maken de meeste kans. Voor tien euro krijg je van ons een speciale penning en terugplantpot en mag je vanaf dat moment meedoen. Maar je kluit wordt eerst gekeurd, als we denken dat terugplanten geen zin heeft, gaat je boom op de dode bomenstapel, waar de gemeente compost van maakt. Nordmansparren en sparren met te kleine (afgehakte) kluit worden geweigerd.

Volg en vind het Kerstbomenbos in Amsterdam Noord
Kijk voor meer informatie over onze plek (vlakbij de aanlanding van de IJplein veerpont, aan het begin van de Sixhavenweg) en de laatste ontwikkelingen op onze Facebookpagina.