Onze bomen zijn biologisch gekweekt

Bij de reguliere kweek van kerstbomen worden chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest gebruikt. Sommige kwekers gebruiken hormonen, die de groei versnellen of afremmen. Gecontroleerde groei om de ideale (geïdealiseerde?) vorm te kweken. Allemaal; middelen die in onze bodem verdwijnen. Hoe erg is dat?

Onze adoptiebomen worden allemaal biologisch gekweekt, zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen, kunstmest of hormonen. Allemaal winst voor het milieu.

Onze bomen leven door

Elk jaar worden in Nederland zo’n 2,5 miljoen kerstbomen verkocht. Het merendeel verdwijnt na gebruik in de verbrandingsoven. Door de bijzondere kweekwijze ontwikkelen onze adoptiebomen een compact wortelstelsel, waarbinnen de haarvaten intact blijven. Die kluit zorgt ervoor dat gemiddeld 80 tot 90% van onze bomen de herplant in januari overleeft. Adoptiebomen keren 3 tot 5 terug in de huiskamer, een effectieve manier van hergebruik. Als ze te groot zijn of om andere reden niet meer worden verhuurd, worden de bomen voor een laatste keer herplant op een plek waar ze door kunnen groeien. Wij gooien geen bomen weg.

Je eigen boom

Elke boom heeft zijn eigen unieke nummer. Klanten kunnen hun boom hiermee registreren en het volgend jaar de eigen boom opnieuw adopteren. Het weerzien met de eigen boom leidt elk jaar tot de nodige hilariteit. Klanten die hun boom bijna blind herkennen (zonder nummer), omdat deze bijvoorbeeld twee pieken heeft of een vreemde afwijkende tak. Kleine kinderen die ervan overtuigd zijn dat hun boom vorig jaar “veeeel groter” was, omdat ze zelf harder zijn gegroeid dan hun eigen boom. Mensen die blij uitroepen dat hun “Herman” nog leeft. Veel klanten geven hun bomen een naam, waarmee hun kerstboom tot tijdelijke huisgenoot is gepromoveerd.

Een groene kerst

Genoeg redenen om dit jaar een kerstboom te adopteren en je kerst dit jaar een stukje duurzamer te maken. Klik hiernaast op een uitgiftepunt in jouw buurt voor de openingstijden en mogelijkheden.