Het initiatief werd in 2005 genomen door Erwin Kooijman en Kyra Gunneweg. Zij zijn eigenaars van biologische kwekerij Randijk Bamboe & Hoveniers in Leusden. Adopteereenkerstboom kan niet zonder de enthousiaste inzet van kleine ondernemers, eigenaars van kwekerijen en ecologisch geörienteerde winkels, en een groot aantal vaste én vrijwillige medewerkers. Natuurlijk zorgt het enthousiasme van de adoptiefamilies bij het weerzien met hun eigen boom voor de kers op de spreekwoordelijke taart.

Meegroeien?

Adopteer een Kerstboom is in meer dan tien jaar enorm gegroeid. De vraag is op dit moment nog steeds groter dan het aantal bomen dat wij kunnen leveren. We denken in 2021 weer zo’n drieduizend adoptiekerstbomen te laten adopteren. In komende jaren hopen we op te schalen naar 10.000 adoptie. Bedenk dat het circa 5 jaar duurt voordat een kwekeling de omvang heeft van een kerstboom (rond de 150 cm). Zelf planten we regelmatig nieuwe veldjes bomen aan, en toch blijven biologisch gekweekte kerstbomen met BIO keurmerk schaars. Wanneer je over biologische landbouwgrond (liefst zand) beschikt, of wilt omschakelen naar biologisch en in de toekomst wilt meedoen als kweker of uitgiftepunt, dan nodigen we je uit om contact met ons op te nemen. info@adopteereenkerstboom.nl

In heel Nederland kunnen we nog meer ondernemers gebruiken die onze bomen zouden willen distribueren.

BeterBoompje

Wist je dat wij samenwerken met BeterBoompje?

BeterBoompje is hét online platform waarop je een, hoe kan het ook anders, ‘beter boompje’ koopt. Dat wil zeggen een kerstboom mét kluit die na het vervullen van zijn kerstrol wordt teruggeplant in de natuur. Het doel van BeterBoompje is dan ook hetzelfde als dat van Adopteer een Kerstboom: de kerstbomenindustrie verduurzamen. Jaarlijks gooien we in Nederland namelijk zo’n 2.5 miljoen kerstbomen weg. Zielig voor de bomen en allesbehalve duurzaam!

Omdat er op dit moment nog niet genoeg herbruikbare kerstbomen zijn, biedt BeterBoompje ook kerstbomen aan zónder kluit. Voor iedere verkochte boom planten zij twee stekjes terug in ons adoptiebomenbos. Door deze samenwerking brengen wij de transitie van wegwerpkerstbomen naar een herbruikbare variant in een stroomversnelling en dat is precies wat wij willen.

Wij worden blij van dit platform! Jij ook? Kijk ook eens op: www.beterboompje.nl