Nieuwe klanten

Klik hiernaast op een uitgiftepunt in jouw buurt. Bij vrijwel alle uitgiftepunten kun je tijdens openingstijden een boom naar jouw voorkeur uit komen zoeken. Uitzondering is het uitgiftepunt in Driehuis. Het Pieter Vermeulen Museum geeft haar adoptiebomen exclusief op voorintekening uit.

Je krijgt altijd een kaart mee met verzorgingstips, zodat duidelijk is wat je moet doen (en laten) om ook jouw boom thuis in de huiskamer onder de beste condities te laten doorleven. Elke boom heeft een uniek nummer. Door je boom te registreren, zorg je ervoor dat je hem het volgend jaar ook weer kan adopteren (Amersfoort en Nijmegen bieden deze optie om logistiieke reden overigens niet). Bij het terugbrengen van de boom krijg je je statiegeld (10 euro) retour. Bij elk uitgiftepunt staan contactgegevens voor specifieke vragen, waar deze website geen antwoord op geeft.

Bestaande klanten

Had je vorig jaar al een adoptieboom, dan krijg je in november een mail, waarin duidelijk staat hoe je je boom via deze website opnieuw kunt reserveren. Wil je dit jaar een andere boom of geen boom adopteren, geeft dit dan ook online aan ons door. Reserveren van je eigen boom kan tot uiterlijk 25 november. Niet gereserveerde bomen komen na die datum vrij voor nieuwe klanten.

Geen bericht ontvangen? Neem dan contact op met het betreffende uitgiftepunt.

Nieuw: zelf registreren

De oude labels met het unieke boomnummer worden dit jaar vervangen door een metalen penning. De metalen penning is stevig bevestigd in de boom en je mag de penning dan ook niet uit de boom verwijderen. De penning heeft het voordeel dat deze meerdere jaren mee gaat. Minder werk en beter voor het milieu. Alle klanten (bestaande en nieuwe) die het volgend jaar hun eigen boom weer willen adopteren, moeten hun boom met het nieuwe nummer, dat op de penning staat, zelf registreren na ophalen van de boom. Ten overvloede: het oude labelnummer, waarmee de eigen boom dit jaar in november is gereserveerd, komt daarmee te vervallen.

In vorige jaren werd de registratie door de uitgiftepunten verzorgd. Dit gaf een grote administratieve last, met name bij uitgiftepunten die met vrijwilligers werken. Wij hopen met de zelfregistratie het werk te verlichten en tegelijk de foutmarge te verkleinen. Tegelijk begrijpen wij dat het wennen is voor bestaande klanten. Daarom hebben wij een flyer gemaakt met heldere instructies. Wat hier mischien ingewikkeld staat opgeschreven, is in de praktijk twee minuten werk. Met hulp van de instructies wijst het zichzelf.

NB. De penning zorgt ervoor dat wij de boom herkennen als een originele adoptieboom, afkomstig uit een van onze kwekerijen. Wie zijn boom zonder penning inlevert, verliest zijn recht op statiegeld.