Tuinindestad Groningen

Tuinindestad Groningen

Over Tuinindestad

Tuinindestad is oktober 2016 verhuisd naar de Tarralaan in het Westpark. Een grote ruime plek tussen Hoogkerk en De Held, waar je je helemaal buiten voelt (met voldoende droge parkeerruimte). 
Klik hier voor de route.

LAATSTE UPDATE (22 januari 2018)

Alle adoptiebomen (op 1 na) zijn teruggebracht en teruggeplant op ons eigen terrein in Groningen. Daarnaast zijn er een kleine 100 pleegbomen geplant op Tuinindestad. De adoptiebomen zijn van eigen (biologische) kweek en hebben door de compacte kluit een overlevingskans van 80/90 %. De pleegbomen zijn na een oproep in de lokale media, spontaan ingebracht en kunnen overal vandaan komen. Afhankelijk van de omvang van de kluit (het overgebleven wortelstelsel) hebben zij een overlevingskans van 30/40 %. 

Alle adoptiebomen zijn herkenbaar aan het vrolijk wapperende label, het unieke nummer waarmee ze geregistreerd staan. In november krijgen de 'adoptieouders' bericht of hun boom het heeft overleefd (of niet). Op dat moment kunnen de 'adoptieouders' hun eigen boom online weer reserveren.

Mensen die hun eigen pleegboom weer terug willen, hebben zelf een token in de boom gehangen. De pleegbomen staan verder niet geregistreerd. Zij kunnen in december bellen of langskomen om te kijken of hun boom de herplant heeft overleefd. Na betaling van 10 euro asielkosten kan de boom weer mee naar huis.

Samen werken we aan een duurzame wereld. We wensen iedereen een fijn jaar, op naar een volgende kerst.

 Kerstboom facebook Kerstboom twitter