Wat kost het?

Wat kost het?
 
De prijzen van een adoptieboom verschillen per uitgiftepunt, afhankelijk van de lengte van de boom, van 20 tot 52 euro ( > 225 cm). We hebben ervoor gekozen de prijs te relateren aan de maat. Dus als je kerstboom groter wordt, ga je ietsje meer betalen. Hij krijgt dan ook meer plek en water en bemesting en is zwaarder bij het terugplaatsen en vervoeren. Adoptiebomen zijn er vanaf circa 60 cm tot boven de 200 cm. Daarna wordt de kluit van de boom te groot om nog in te potten (en te vervoeren). De lengte wordt gemeten vanaf de grond, exclusief de pot. 
 
Statiegeld
Je huurt je adoptieboom om hem in januari terug te brengen voor de herplant. Je betaalt elk jaar opnieuw voor de huur. In feite betaal je voor het werk en de verzorging van je boom, nodig om de adoptie mogelijk te maken. Bovenop de huur betaal je 10 euro statiegeld, dat je retour krijgt bij het terugbrengen van je boom met penning, als deze in goede staat is.
 
NB. De penning zorgt ervoor dat wij de boom herkennen als een originele adoptieboom, afkomstig uit een van onze kwekerijen. Wie zijn boom zonder penning inlevert, verliest zijn recht op statiegeld.
 
Pin?
Bij de meeste uitgiftepunten kun je pinnen. In een enkel geval kun je alleen cash betalen. Wil je dit zeker weten, informeer dan even vooraf bij het uitgiftepunt in jouw buurt.
 
 


Kerstboom facebook Kerstboom twitter